Középfölde tündérfattyai (ide klikkelj!)







3 megjegyzés:

  1. És az oroszok kik? Mert ugye ő miattuk lehetett csak megnyerni mind a két háborút. A németek, csak azért szenvedtek vereséget mert két fronton kellett harcolniuk, ami nyersanyaghiányt okozott. Igazából kihagyhatatlan szereplő volt mind a két háborúban. Értem én mit akartok ezzel mondani, csak ez a rész szöget vert a fejembe.

    VálaszTörlés
  2. Lehetnének ők a dúnföldi emberek szellemei, akik el vannak átkozva, mivel nem teljesítették esküjüket és leléptek a harc elől. Az első világháborúból "idő" előtt ugrottak ki (az oroszok) a belső forradalom miatt. Bár a holtak-ösvénye a mai svájc területére tehető... (Lenin svájci emigrációjából tért vissza Oroszországba) A segítség a nyugatnak mindkét "világban" erről a területről érkezett. De ez már kicsit belemagyarázás.

    VálaszTörlés
  3. a Hobbit történethez: Smaug(a sárkány) megfelelője.

    Sokszor hallottam már, hogy Szent György legendáját a sárkány legyőzéséről azonosítják Mihály arkangyallal, aki Lucifert győzi le. Pedig ez tévedés, a hasonlóság pedig ebben az esetben csupán a véletlen műve. Persze, mint minden igazságnak, ennek is elég jól utána kell járni s jó mélyre ásni, összerakni a puzzle kockákat és akkor már összeáll a kép.

    Szent György ugyanis létező személy volt. Valamikor időszámításunk szerint 256 és 280 között született és 303-ban halt meg. Görög keresztény családból származik és római katona volt, akárcsak az apja.

    A sárkánnyal való küzdelem legendája valójában metafora, ugyanis a legrégebbi ikonokon és az ősi írásos feljegyzésekben is egyértelmű, hogy Szent György arabot/szaracént öl, nem pedig sárkányt.


    A sárkányt későbbi ikonokon fogják alkalmazni, mert így mitikusabb hangulatot ad az esetnek.
    Maga az esemény dél Görögországban történt, Aigio városában, ahol feltehetően arabok és/vagy szaracénok támadták/fosztogatták a déli partrészeket. Aigio királya Szelinusz volt és a fosztogatók elrabolták a lányát. Szent György (rendes nevén Georgios) légiójával leverte az arabokat és kiszabadította a király lányát. A király hálából templomot emelt Szent Györgynek.

    VálaszTörlés